Raportul se numește ”China 2030” și ar putea să influenţeze următoarea generaţie de lideri chinezi. Acesta abordează modelul economic urmat de China în ultimele decenii, ceea ce i-a permis acestei ţări să înregistreze un ritm mediu de creştere de aproximativ 10% pe an, devenind a doua economie din lume.
Potrivit Wall Street Journal, acum pentru China există riscul de a-și încetini creșterea economică, așa cum s-a întâmplat în ţările în curs de dezvoltare cu o creştere  accelerată precum Brazilia şi Mexic, după ce au atins un anumit nivel al veniturilor, fenomen pe care economiștii îl numesc ”capcana venitului mediu”. În aceste condiții, pentru a evita această capcană, raportul recomandă reducerea rolului companiilor de stat. Mai mult, autorităţile chineze ar trebui să reformeze finanţele guvernelor locale şi să promoveze competiţia şi antreprenoriatul.
Totodată, firmele de asset-management ar trebui să supervizeze companiile de stat pentru a se asigura că sunt conduse după principii comerciale şi nu politice, consideră Banca Mondială.  În același timp, raportul recomandă o creştere semnificativă a dividendelor plătite de companiile de stat, lucru ce ar determina creşterea veniturilor guvernului, care va putea să finanţeze noi programe sociale.