HP a realizat in primul trimestru financiar al anului 2006, incheiat pe 31 ianuarie 2006, venituri nete de 22,7 miliarde dolari, reprezentand o crestere cu sase procente fata de acelasi trimestru al anului trecut.



“Continuam sa implementam planul de consolidare a companiei si de imbunatatire a satisfactiei clientilor”, a declarat Mark Hurd, CEO si presedinte al HP. “Majoritatea unitatilor de afaceri si prezenta in diferite regiuni geografice au inregistrat cresteri, cash flow-ul a fost substantial, iar costurile sunt controlate riguros. Cu toate ca mai avem multe de facut, eforturile noastre au inceput sa-si arate rezultatele”, a continuat Mark Hurd.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul inregistrat pe continentele americane a crescut cu zece la suta, ajungand la 9,7 miliarde dolari, cel pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu un procent, fiind de 9,4 miliarde dolari, iar in Asia Pacific a crescut cu sase la suta, pana la 3,5 miliarde dolari.

HP estimeaza ca, in trimestrul al doilea al anului 2006, venitul sau va fi cuprins intre 22,4 miliarde dolari si 22,6 miliarde dolari. De asemenea, pentru intregul an 2006 HP estimeaza un venit de 90-91 miliarde dolari.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 ianuarie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 87,9 miliarde dolari.

Sursa: Capital, 21 februarie 2006