Așadar, majorarea salariului minim urmează să se stabilească în urma unui acord cu patronatele şi sindicatele, conform informațiilor publicate de News.ro

Majorarea salariul minim a fost un subiect dezbătut de Coaliție în ultima vreme

Amintim că anunțul a venit în contextul în care majorarea salariul minim a fost un subiect dezbătut de Coaliție în ultima vreme. Totodată, Marcel Ciolacu urmează să discute cu patronatele şi sindicatele privind procentul acestei majorări.

Potrivit sursei menționate, este nevoie de un acord cu patronatele şi sindicatele pe această majorare.

„De exemplu, în Germania, salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat şi de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu, în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim. E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile, nu le tai. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a declarat anterior Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat când ar putea creşte salariul minim în România.

Nicolae Ciucă a făcut apel privind reducerea cheltuielilor bugetare

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, după şedinţa conducerii partidului cu reprezentanţii liberali din Executiv că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut apel către miniştrii liberali şi secretarii de stat privind reducerea cheltuielilor bugetare şi va avansa aceste măsuri şi în şedinţa coaliţiei, reprezentanţilor PSD.

„Principalul subiect al şedinţei PNL l-a constituit apelul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, adresat miniştrilor PNL şi bineînţeles secretarilor de stat, privind reducerea cheltuielilor bugetare. Apelul este legat de modul în care ar trebui să lucreze împreună şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a începe aceste măsuri din viitorul apropiat cu reducerile cheltuielilor bugetare”, a declarat Ionuţ Stroe.

De asemenea, Ionuţ Stroe a arătat că „statul trebuie să ofere un exemplu când e vorba de efortul pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar, înainte de a avansa public altă măsuri care vizează fie cetăţeni fie companii”.

„Considerăm că astfel de măsuri sunt absolut necesare şi astăzi, preşedintele Nicolae Ciucă le va avansa de altfel în şedinţa coaliţiei şi reprezentanţilor PSD. Ministrul de Finanţe, prezent la această şedinţă, deja parte din aceste măsuri le-a primit, pe de o parte eliminarea cheltuielilor neesenţiale, reducerea cheltuielilor care nu sunt neapărat necesare sau urgente în acest moment, de ce nu, poate redimensionarea anumitor instituţii sau bugete alocate în momentul de faţă, anumite analize privind eficienţa muncii versus bugetele alocate, toate aceste lucruri sunt necesare când vorbim de efortul pe care trebuie să îl facem în acest an pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar”, a conchis Ionuţ Stroe.