Ca în fiecare vară, mulți români aleg litoralul pentru vacanțe și concedii. În prezent, la malul Mării Negre se află peste 100.000 de oameni, însă numărul este în scădere cu 20% față de cel de anul trecut din aceeași perioadă.

Unul dintre motive ar putea ține de temperatura apei mării, care acum este între 17 și 20 de grade Celsius, cu 5-7 grade mai puțin decât ar trebui să fie în mod normal.

Cu toate acestea, specialiștii spun că temperatura apei va ajunge la normal săptămâna viitoare.

Tot de săptămâna viitoare, turiștii de la malul mării vor avea parte de o altă surpriză, dar asta nu va fi deloc una plăcută.

Tarife mai mari din august

Autoritățile au anunțat că de la data de 1 august vor avea loc diverse creșteri de prețuri, însă comercianții au spus că vor face tot ce pot pentru a păstra tarifele cât mai jos posibil.

În ceea ce privește mâncarea, un aspect important atunci când pleci în vacanță, comercianții au spus că vor mai adăuga un leu la prețurile de acum.

Autoritățile spun că tarifele vor rămâne majorate până la data de 15 august.

Tarifele au fost ridicate și în iulie

Costurile de cazare pe litoralul românesc au crescut semnificativ de la 1 iulie și vor continua să crească până la 15 august. De la 1 iulie, prețul mediu al unei nopți de cazare a crescut cu 20%. Acesta este în plin sezon estival.

Majorările de prețuri vor avea un impact mai mare asupra celor care nu au făcut rezervări în avans pentru vacanța la plajă, deoarece vor trebui să plătească mai mult pe noapte pentru cazare. Prețurile variază în funcție de tipul de cazare.

Tarifele la hotelurile de trei stele au crescut de la 230 de lei la 260 de lei. Costul unei nopți la un hotel de patru stele a crescut de la 500 la 600 de lei. În funcție de specificul fiecărui hotel, prețurile pot varia.

Pentru a evita plata unor prețuri mai mari, turiștii sunt sfătuiți să facă rezervări cu mult timp înainte. De asemenea, aceștia au șanse mai mari de a găsi o cameră dacă rezervă din timp.