Banca Comerciala Romina a icheiat o conventie cu firma Romstal Imex pentru acordarea de credite pentru cumpararea de echipamente si accesorii hidro – termo – sanitare. Bunurile (centrale termice de diverse capacitati, obiecte sanitare, gresie, faianta) pot fi achizitionate din reteaua proprie de magazine a societatii Romstal sau de la dealerii autorizati din itreaga tara.
Dosarul de credit poate fi itocmit chiar la magazin. De imprumuturi pot beneficia atit persoanele fizice, cit si asociatiile de locatari.
Creditele sunt acordate pe o perioada de maximum trei ani. Dobinda este variabila, i functie de modificarile intervenite pe piata bancara. in prezent, dobinzile sunt de 45% pe an la creditele pe termen de pina la un an si de 47% la creditele pe termen cuprins itre unu si trei ani. in ceea ce priveste avansul, clientul poate opta itre doua variante: avans de minimum 15%; avans zero si dobinda cu 1% mai mare decit cea icasata i cazul platii avansului.
Garantarea creditului se face cu veniturile lunare nete realizate de imprumutat si de sotul/sotia acestuia si de unul – doi giranti. Rata lunara de rambursat (credit plus dobinda) nu poate fi mai mare decit o jumatate din veniturile nete lunare ale imprumutatului si sotului/sotiei acestuia sau, dupa caz, ale fiecaruia din girantii platitori. De asemenea, rata lunara de rambursat nu poate fi mai mica decit o cincime din veniturile nete ale imprumutatului si, eventual, ale girantului.
Cumparatorul este obligat sa asigure bunurile achizitionate impotriva riscurilor de avarie, distrugere, furt si incendiu.