În ultimii ani, Credit Agricole, a doua mare bancă din Franţa după active, şi-a restructurat operaţiunile la nivel global, reducând la jumătate numărul ţărilor în care operează.

Banca franceză a precizat că vânzarea diviziei din Bulgaria va conduce la reducerea activelor riscante cu 160 de milioane de euro, în timp ce rata de solvabilitate se va reduce cu mai puţin de un punct de bază.

Divizia bulgară a Credit Agricole se situează pe locul 21 în topul celor mai mari bănci din Bulgaria cu active de 489 milioane leva (339 milioane de dolari) la finele lunii septembrie 2013. Banca a înregistrat pierderi de 10,9 milioane leva în primele nouă luni ale anului trecut.

Potrivit Corporate Commercial Bank, a patra mare bancă din Bulgaria, Credit Agricole Bulgaria va fi rebranduită după preluare şi se va concentra pe finanţarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Pe piaţa din România, în 2012 Banca Naţională a României (BNR) şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din România de către Credit Agricole S.A.AGERPRES