Biblia nu oferă date exacte despre referitoare la nașterea pruncului Iisus. Mai mult decât atât, nici anul nu se știe cu exactitate. Referirea la păstorii care au grijă de oi în timpul nopții (Luca 2:8) ar putea sugera că ar fi vorba de decembrie, când animalele sunt în țarcuri, dar doar un singur detaliu nu este suficient. Aceste lucruri care nu sunt consemnate cu exactitate intră cumva în contradicție cu tradițiile din ultimele zile de dinainte venirii lui Iisus Hristos pe lume, detalii care sunt tratate detaliat în cele patru evanghelii, conform Historia.ro

Elemente fondatoare ale mitologiei creștine

În primele două secole de mult mai mare interes erau patimile și învierea ca elemente fondatoare ale mitologiei creștine, dar cu timpul şi originile lui Iisus devin subiect de discuție. Evangheliile lui Matei și Luca contribuie prin narațiuni binecunoscute, dar destul de diferite, și totuși nu ne dau o dată exactă. Mai multe detalii sunt de găsit în scrierile apocrife ale secolului I, dar nici acestea nu se referă la data nașterii.
Crăciunul a început să fie serbat de către creștini pe 25 decembrie, după cel puțin trei secole de la începerea misiunii de evanghelizare a apostolilor, anume începând cu secolul al IV-lea în Vest și începând cu cel de-al V-lea secol în Est. Inițial, sărbătoarea nașterii lui Hristos era ținută pe 6 ianuarie, istoricii știind azi că ea se celebra deja în 336 d. Chr., la Roma.

„Motivul pentru care sărbătoarea Crăciunului se ține la 25 decembrie este destul de obscur, dar în general se crede că această zi a fost aleasă ca să coincidă cu sărbătorile păgâne care se țineau în preajma solstițiului de iarnă, când zilele încep să crească, pentru a se celebra „renașterea soarelui”. Saturnaliile romane (o sărbătoare dedicată lui Saturn, zeul agriculturii, și forței reînnoite a soarelui) se țineau tot în acea perioadă și se consideră că unele obiceiuri de Crăciun își au rădăcinile în această sărbătoare păgână antică“, este scris într-o Enciclopedie Americană din anul 1977, potrivit playtech.ro

Unde nu este sărbătorit Crăciunul

Crăciunul este o sărbătoare pe care o celebrează deja peste 160 de țări din întreaga lume, însă există și state care nu îmbrățișează această sărbătoare, multe din ele fiind printre statele musulmane.

Printre acestea se află: Turcia, Maroc, Thailanda, Maldive, Vietnam, Somalia, Laos, Cambodgia Kuwait, Uzbekistan, Irak. De asemenea, sunt și alte țări care nu celebrează Crăciunul.