Cozmin Gușă este de părere că principalul motiv pentru care PSD a ajuns de la 40 la 25 la sută este Liviu Dragnea.

„S-a întâmplat fenomenul Dragnea, pentru că decăderea PSD în opțiuni, una de speriat, s-a întâmplat sub coordonarea lui, pentru că și Dăncilă este o emanată a lui. Ea s-a despărțit recent de el, cu vreo două luni înainte de parlamentare. Pedepsitul principal al alegerilor 2014-2019 este PSD, nu toată stânga politică. Avem peste 30 % PSD și Mircea Diaconu, mult sub ceea ce poate face stânga politică în prezent.

Nici în 2014 stânga nu avea grijă de muncitori și intelectuali, ci mergea pe varianta mobilizării oamenilor la vot, pentru că era altă expertiză și existau și niște vectori de imagine. Ponta avea o imagine vandabilă în 2014, iar lumea abia acum a văzut cine este, de fapt, Victor Ponta. Aseară a murit proiectul ALDE Pro România.

Stânga nu și-a epuizat potențialul. Este un capital nefolosit. Pro România mai are o șansă, se mai pot reinventa, pot fi o parte a importantă a stângii, dacă vin cu mesajul lor progresist, și să se lupte cu stânga deghizată. A rezistat proiectul lui Traian Băescu, cu Theodor Paleologu, care a avut o candidatură artisitică. Unele coaliții politice realizate contra naturii, mor. Iar un bun exemplu este Pro România și ALDE, care au avut un singur scop: s-o dea jos pe Dăncilă.

Băsescu a făcut un “boot”, dar apoi l-a lăsat pe Peleologu să se descurce singur. Dacă se amesteca Băsescu, atunci ieșea urât,însă a ales să se retragă, arătând astfel că este un politician versat.

În 2014 Basescu, n-a vrut să fie piperul din ciorbă. A încurcat-o pe Elena Udrea și a avut o participare în campanie nepotrivită. Dar, din ce am văzut, în 2019, Băsescu a reușit să fie piperul din supă.

Concluziile depsre PNL. Orban s-a descurcat fără atât de legendata trupă de la PDL. Cei care erau amestecați, Blaga, Falcă sau Hava, nu au ieșit prea mult în față, iar Orban cu echipa de necunoscuți a reușit o victorie.

Klaus Iohannis a reușit să fie peste PNL, pentru că Orban i-a oferit o trambulină. Orban a reușit să completeze mesajul lui Iohannis, fără să paraziteze prin alte voci! Sunt mulți care se ridică pe vârfuri, pe lângă Iohannis, doar ca să se vadă în poză! Și nu mă refer Rareș Bogdan!”, a susținut Cozmin Gușă. șo