Jacques Nathan a condus până în prezent operaţiunile Sanofi Bulgaria și îl va succeda pe Dan Ivan, care, din motive personale, a hotărât să îşi înceteze temporar activitatea profesională şi va părăsi compania Sanofi.
"România este o piaţă strategică pentru Sanofi în această parte a Europei. Jacques Nathan este un profesionist talentat, care are experienţa necesară şi capacitatea de a conduce cu succes o organizaţie – lider de piaţă", a declarat Peter Guenter, Senior Vice President Global Operations.
Jacques Nathan are o experienţă semnificativă în domeniul farmaceutic și s-a alăturat Grupului Sanofi în anul 1996. A fost numit Manager General pentru Sanofi Bulgaria în anul 2008 şi a preluat conducerea MCO Danube în februarie 2011.
Grupul francez Sanofi a demarat la începutul anului 2011 un amplu program de reconfigurare organizaţională la nivel european, cu scopul de a întări organizaţia. Astfel, Europa a fost împărţită în structuri organizaţionale (denumite MCO – Multi-Country-Organization). MCO Danube reuneşte forţele şi expertiza a patru ţări: Ungaria, România, Bulgaria şi Moldova.
"Am încredere că, alături de colegii din România, foarte bine pregătiţi şi dedicaţi, vom reuşi să îndeplinim obiectivul nostru principal, şi anume furnizarea unei game complete de soluţii terapeutice, care să răspundă cât mai bine unui număr cât mai mare de pacienţi. Din punct de vedere business, obiectivul general rămâne păstrarea poziţiei de lider de piaţă", a comentat Jacques Nathan.