„Viața lui s-a oprit în urmă cu 20 de ani atunci când cariera și afacerile lui s-au oprit. Au urmat apoi o sumedie de scandaluri amoroase din cauza cărora Costin a pierdut foarte mult. Și acea angenție de fotomodele a pierdut-o din cauza unui scandal amoros”, a discutat Marius Niță, în cadrul emisiunii Gândul Live.

A încercat să își refacă viața alături de mai multe femei

A încercat să își refacă viața alături de mai multe femei, momente care nu au durat mai mult de câteva luni cel mult.

Vorbeam cu mai mulți apropiați de-ai lui și ne întrebam de ce nu face ceva Mărculescu cu viața lui. Stă la mila televiziunilor și a apropiațlor care îl mai cheamă pe la o chermeză, atât.

Costin Mărculescu avea, ca și alți actori, acel orgoliu al artistului, că vrea să rămână pe scenă. Iar viața îți oferă surprize neplăcute. Poți să te repliezi, să faci orice altceva. Găsește-ți altă pasiune, trăiește-ți viața! Nu sta să mori în casă de foame așa cum s-a întâmplat cu Costin.

Singurele prezențe ale lui Mărculescu la emisiuni erau în batjocură.

L-am apreciat pentru lucru ăsta enorm: în momentul în care produceam o emisiune, emisiunea lui Capatos, la începuturile ei, se întâmpla să mai rămânem fără invitați cu 10 minute înaintea emisiunii. Singurul pe care îl sunam de fiecare dată ca să ne scoată din acel mare r***t era Mărculescu.

Asta spune multe despre Costin. A fost un om cu suflet mare. Încerca să se apropie de multă lume… lume care a încercat așa să profite de naivitatea lui. L-au luat în batjocură, se distrau pe seama lui. Ori lucrurile astea…, dacă legi o prietenie adevărată, nu din orogoliul ăsta protesc de a avea de cine face mișto.

Era înconjurat de foarte multă lume (n.r. înainte, când avea succes), însă acum, în ultimii ani, cred că pot să îi număr pe degetele de la o mână pe cei care îi mai erau cu adevărat aproape. Faptul că adunase o sumă colosală la întreținere spune iar multe.

Auzeam ieri interviurile celor care mergeau la căpătâiul lui că l-au împrumat și ajutat cu bani.

Drumul lui Costin Mărculescu a fost culminant la începutul carierei lui: actorie, apoi agenția de fotomodele. Avea o groază de bani. Doar că persoanele din jurul lui, cu care se asociase, și aici el o menționa într-una pe Carmen Pleșa, celebra doamnă cu șarpele, ei îi datora tot eșecul pe care l-a avut în ultimii ani din cariera lui profesională. Ea ar fi pus mâna pe agenția lui și l-ar fi lăsat efectiv cu nimic.

Ulterior, parcusul lui Mărculescu a fost un făgaș total greșit deoarece a intrat în toate scandalurile astea tabloide. Nu și-a mai găsit efectiv niciun loc pe care să-l merite și de care să se agațe. În ultimii ani cred că începuse să scrie o carte pe care o și terminase de altfel, doar că nu găsea sponsori ca să o publice.

O carte autobiobrafică în care detona foarte multe bombe mondene, drept urmare în urmă cu câtevva luni m-a și sunat să-mi spună de relația amoroasă pe care o avea în calitate de amant cu fosta soție a lui Mihai Constantinescu și atunci a fost și ultima dată când cu el”, a adăugat realizatorul TV.