Cosmote Smart Play utilizează Android Gingerbread şi are un touchscreen TFT de 3.5 inch cu o rezoluţie de 480X320 pixeli. Dispozitivul are o cameră foto de 3.2 megapixeli, permite conectivitate Wi-Fi, Bluetooth şi GPS. În plus, acesta are o memorie RAM de 512 MB şi o capacitate de stocare de 200 MB care poate fie extinsă prin intermediul unui card micro SD până la 32GB. Cosmote Smart Play vine împreună cu un card micro SD de 2GB, prin urmare, clienţii au acces imediat la muzica preferată, oricând doresc, sau pot asculta postul de radio favorit prin Radio FM.

Mai mult, orice minut liber poate fi transformat în timp  pentru divertisment de calitate cu ajutorul noului smartphone. Cosmote Smart Play vine cu două aplicaţii preinstalate puse la dispoziţie de Cosmote, Dolce Mobile Tv şi web’n’walk. Dolce Mobile TV oferă posibilitatea de a urmări programele TV preferate direct de pe noul smartphone Cosmote, astfel că orice călătorie poate părea mai scurtă decât de obicei. Aplicaţia web’n’walk oferă acces la portalul web’n’walk, cele mai noi ştiri, jocuri şi aplicaţii fiind la un click distanţă.

Cosmote Smart Play este disponibil la preţul de 1 leu cu abonamentul Cosmote XL. Pentru doar 18,90 euro/lună, clienţii au la dispoziţie 250 minute naţionale/internaţionale, 2.000 de minute şi 2.000 de SMS-uri în reţea, 150 de MMS-uri în reţea şi 1.500 apeluri video, 2.000 de minute în reţeaua fixă Romtelecom şi 150 MB trafic de date. Telefonul este disponibil şi la liber, la preţul de 499 lei, în reţeaua de magazine Cosmote şi Germanos.