Simona Halep o întâlneşte în turul al treilea de la Wimbledon pe Victoria Azarenka, însă dacă trece de jucătoarea din Belarus ar putea întâlni în optimi revelaţia acestui turneu, Cori Gauff, o americancă de doar 15 ani. S-ar putea astfel repeta coşmarul de la Roland Garros de luna trecută, când Simona a fost eliminată din sferturile de finală de o altă jucătoare tânără din Statele Unite: Amanda Anisimova, în vârstă de 17 ani.

Cori Gauff s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după o nouă victorie în două seturi, 6-3, 6-3, contra Magdalenei Rybarikova din Slovacia. Americanca n-a pierdut niciun set pe iarba londoneză, unde a trecut de trei tururi de calificări înainte de a produce surpriza în turul întâi, când a eliminat-o pe Venus Williams, cu un dublu 6-4. Gauff a devenit atunci cea mai tânără jucătoare care câştigă un meci pe tabloul principal de la Wimbledon din 1991 încoace. Jucătoarea din Statele Unite Gauff o va înfrunta în turul trei pe Polona Hercog din Slovenia, iar în optimi o poate întâlni pe Simona Halep.

Cori Gauff se afla pe locul 313 WTA la debutul turneului de la Wimbledon, însă va urca mult în clasament după performanţa de la Londra. Ea este deja pe poziţia 182 în clasamentul WTA Live.