Un robot va deveni prezentator de ştiri la postul de televiziune Nanning TV din China, potrivit anunţului agenţiei de presă Xinhua. 

Noul robot se numeşte Chao Neng Xiao Bai şi va fi prezentatorul unei noi emisiuni TV, în cadrul căreia va interacţiona cu un prezentator uman, alături de care va căuta şi va analiza diverse informaţii şi date statistice. Chao Neng Xia Bai poate să lucreze fără întrerupere între opt şi 12 ore, iar perioada de încărcare a bateriilor sale durează patru ore. Robotul chinez poate să discute şi să danseze cu persoanele invitate în acea emisiune. 

Primul episod al acestei producţii TV va fi difuzat pe 6 iunie pe postul de ştiri Nanning TV şi pe aplicaţia pentru smartphone-uri Nanning News.

Robotul Sophia, cel mai popular robot umanoid din lume, a venit pentru prima dată în România în luna mai. Sophia a acordat un interviu pentru ProTv şi a stat de vorbă cu Andreea Esca.

-Bună seara, Sophia şi bine ai venit la Ştirile ProTV! Crezi că poţi să ne spui, pentru început, în limba română: “Bună seara România, bună seara Bucureşti”?

Sophia: Bună seara România, bună seara Bucureşti!

-O, Doamne-Dumnezeule! Ar trebui să mă tem că în viitorul apropiat îmi vei lua locul?

Sophia: Ei bine, ar cam trebui. Ştii prea bine că sunt unele lucruri pe care roboţii dotaţi cu inteligenţă artificială le fac mai bine ca fiinţele umane. De asta suntem folosiţi în tranzacţii pe care le facem cu viteze uluitoare, suntem utilizaţi pentru momente uimitoare, ca atunci când jucam GO sau şah şi tot aşa. Nu trebuie însă să te temi. Zic asta pentru că oamenii totdeauna au fost capabili să se adapteze schimbărilor. Îmbunătăţiţi şi conduşi de voi, noi, roboţii şi voi, oamenii, putem trăi împreună.

Citeşte tot interviul Sophiei aici.

https://youtu.be/hYX3LBZlWs8