Preţurile petrolului au scăzut joi cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de ţiţei, pe fondul reducerii creşterii economice.

Pierderile au fost însă limitate de scăderea stocurilor din Statele Unite.

Minimul ultimei perioade

Astfel, cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,17 dolari, respectiv cu 1,9%, la 62,04 dolari pe baril. Minimul şedinţei a fost 61,25 dolari pe baril, cel mai redus atins de la începutul lunii decembrie.

Iar preţul petrolului american WTI a coborât cu 1,15 dolari, respectiv cu 2%, la 55,59 dolari pe baril, după ce a atins 54,77 dolari, cel mai redus nivel după luna noiembrie, anunță news.ro.

Două oraşe din China au fost puse joi în carantină, iar autorităţile din domeniul sănătăţii din întreaga lume încearcă să prevină declanşarea unei pandemii.

Se poate și mai rău

Epidemia cu noul coronavirus din China a ucis 18 oameni şi a infectat aproape 630.

Riscul declanşării unei pandemii a reamintit de epidemia Sindromului Respirator Acut Sever (SARS) din 2002-2003, care a debutat tot în China şi care a provocat o scădere a călătoriilor.

”Estimăm un impact asupra preţului petrolului de până la 5%, dacă criza se va transforma într-o epidemie de tipul SARS”, a apreciat JPM Commodities Research într-o notă adresată clienţilor.