Numărul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel confirmate cu COVID-19 a ajuns la 17, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Argeş, după cum relatează Agerpres.

„Începând din 6 aprilie 2020, DSP Argeş a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Câmpulung. Până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: un medic, nouă asistente şi şapte infirmiere. Medicul infectat a fost internat, iniţial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti. Medicul a fost externat pe 11 aprilie, fiind declarat vindecat”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Argeş, s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară, cea din urmă venind dintr-o comună în care evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie.

Conform DSP Argeş, focarul din comuna respectivă ar fi la originea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

„DSP Argeş a identificat 43 de cadre medicale şi personal auxiliar, din mai multe secţii ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuşi contactului apropiat la serviciu. Dintre aceştia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacţi simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se aşteaptă încă rezultatele finale”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, au fost identificaţi şi 42 de contacţi apropiaţi din familiile celor confirmaţi, starea de sănătate a lor fiind monitorizată activ.

Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orăşenesc Mioveni. La Câmpulung Muscel s-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secţii ale spitalului pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei şi s-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecţie individuală la intrarea în fiecare tură.

„Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecţiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi traşi la răspundere, propunând Ministerului Sănătăţii demiterea lor din funcţii”, informează Instituţia Prefectului Argeş.

Printr-o hotărâre din 3 aprilie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Spitalul Municipal Câmpulung Muscel a fost desemnat drept „spital suport pacienţi COVID-19 suspecţi sau pozitivi”.