Corina Crețu, europarlamentar al Pro România şi fost comisar european, a afirmat că Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor, i-ar fi spus că trebuie să vorbească cu Liviu Dragnea, la acea vreme preşedinte al PSD, despre începerea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada A8.

„La mine în birou, am martori, i-am spus (lui Lucian Șova – n.red.) că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa din aceşti bani totul, dar măcar putem face studiul de fezabilitate pentru Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, să facem un gest simbolic și după aceea să începem construcția din anul 2021, în exerciţiul financiar viitor.”

Toată lumea a rămas şocată

Fostul comisar european pentru Politică Regională a continuat, spunând că aşa s-a întâmplat de fiecare dată: nimeni nu a avut curajul să ia o decizie, fără acceptul lui Liviu Dragnea.

„Vreau să vă spun că toată lumea a rămas şocată. Domnul ministru al Transporturilor a răspuns „Nu ştiu, trebuie să vorbesc cu Liviu” (Liviu Dragnea – n.red.). Și aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”, a declarat la Iași, în cadrul unei conferințe de presă, europarlamentarul Corina Creţu, scrie dcnews.ro.