Nord-coreenii nu pot avea acces la reţele străine de internet necenzurate, cu câteva excepţii extrem de rare, dar străinii şi vizitatorii din această ţară izolată pot cumpăra cartele 3G pentru telefoane mobile, care, în general, nu sunt supuse restricţiilor.

"Din nefericire, ne confruntăm cu o întrerupere a serviciului de internet din partea furnizorului local pe o perioadă nedeterminată. Vă vom ţine la curent odată ce serviciul va reveni la normal", a precizat furnizorul, Koryolink, într-un mesaj în engleză trimis utilizatorilor săi.

Nu se ştie deocamdată de ce a fost restricţionat accesul la reţeaua de internet mobil, dar măsura a fost introdusă vineri după amiază, la o zi după ce Hotelul Koryo din Phenian a luat foc, a precizat o sursă cu acces la Koryolink.

Nu se ştie dacă incendiul de la hotel a afectat serviciul de internet.

Peste 2,5 milioane de persoane sunt abonate la telefonia mobilă în Coreea de Nord, o ţară cu 24 de milioane de persoane.

Phenianul a mai introdus restricţii asupra accesului străinilor la internetul mobil 3G. Abonamentele cumpărate de vizitatorii străini sunt de obicei valabile doar pe durata şederii acestora.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: