Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcţiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analişti de la Dyn Research, societate ce monitorizează conectivitatea cibernetică mondială. 

Această nouă conexiune se adaugă celei stabilite prin China Unicom, care deţinea până în prezent exclusivitatea traficului de internet între Coreea de Nord şi restul lumii. 

Această nouă linie îi oferă Phenianului "mai multă rezistenţă în cazul unor eventuale atacuri împotriva infrastructurii reţelei sale", a declarat joi Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetică FireEye. 

Washington Post raporta recent că SUA au desfăşurat atacuri informatice împotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau să le priveze de acces la internet, operaţiune ce ar fi luat sfârşit sâmbătă. 

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialişti în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfăşurat în 2014 împotriva Sony Pictures. 

Însă, având o singură conexiune de internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea însăşi extrem de vulnerabilă. 

Acum, cu o a doua linie de internet, "deconectarea Coreei de Nord de la internet devine mult mai dificilă", a declarat Boland.
Agerpres