Anularea corecţiei pe fonduri Uniunii Europene (UE) de peste 6,7 milioane lei dispusă de Direcţia Generală AM POS Mediu din cadrul MMP face parte din contractul de finanţare pentru proiectul privind ‘Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în Municipiul Mediaş’.

Echipa de avocaţi care a înaintat contestaţia formulată în instanţă la adresa MMP a fost formată din Cătălin Gâscan (avocat asociat) şi Alexandru Sandu (avocat senior), ambii aparţinând Casei de Avocatură Boştină şi Asociaţii.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia în numele operatorului de apă, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală AM POS Mediu din cadrul MMP, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale.

Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă, şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

S.C. Apa Târnavei Mari S.A. Mediaş a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul privind ‘Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în Municipiul Mediaş’, proiect aflat în curs de implementare. Ministerul Mediului, prin Direcţia Generală AM POS Mediu, a derulat o verificare asupra procedurii de achiziţie publică a lucrărilor atribuite în baza contractului de finanţare, iar în urma controalelor a întocmit nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea totală de 67.271.007,96 lei a contractului de lucrări. Motivaţia ministerului de resort viza nesocotirea principiului eficienţei utilizării fondurilor publice prin descalificarea unor oferte cu preţuri scăzute.

Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri, în anul 2011, de 33,47 de milioane euro şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris.

Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică şi corporate affairs prin Boştină & Associates Corporate Finance.
Sursa: Agerpres