Vin date noi, din Statele Unite, privind modul de răspândire a noului coronavirus şi planurile privind vaccinarea.

În condiţiile în care creşte rata de vaccinare, copiii devin gazde vulnerabile pentru SARS-CoV-2

Astfel, un expert din domeniul sănătății publice din această ţară afirmă că pericolul nu a trecut, cu toate că numărul de infectări noi este la cele mai scăzute niveluri din ultimele luni, iar foarte mulţi americani s-au întors deja la o viaţă normală.

Virusul este încă prezent în comunitate şi caută acum noi gazde vulnerabile. Copiii se potrivesc perfect acestei descrieri, afirmă Richina Bicette, director medical asociat la Baylor College of Medicine din Houston, potrivit The Guardian.

Aproape 25% din cazurile confirmate de COVID-19 din Statele Unite din acest moment sunt la copii, afirmă aceasta.

“Pe măsură ce adulții se vaccinează și devin mai protejați și mai imuni. Virusul este încă în comunitate în căutarea unei gazde vulnerabile, iar copiii se potrivesc acestei descrieri”, explică medicul american.

SUA ar putea permite, în curând, vaccinarea copiilor de peste 11 ani

În prezent, în SUA sunt vaccinaţi copiii de peste 12 ani, cu serul dezvoltat de compania Pfizer, unul din cele trei administrate în această ţară.

Autorităţile iau totuşi în calcul să extindă vaccinarea în cazul copiilor şi la cei de 11 ani. Autoritățile federale vor dezbate în această săptămână posibila extinderea.

În acest moment, 52% din populația Statelor Unite cu vârsta de peste 12 ani a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 42% este complet protejată, potrivit CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor).

Administraţia condusă de Joe Biden îşi doreşte ca, până pe 4 iulie, când este ziua naţională a Statelor Unite, 70% dintre adulţi să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză. Iar pentru asta autorităţile oferă şi o serie de stimulente, precum loterii cu premii de până la 1 milion de dolari, bilete la parcuri de distracţii, bere gratis sau concursuri cu premii precum licenţe de pescuit, carduri cadou sau arme de vânătoare.

Sursă foto: Dreamstime