Guido Bertolaso, fostul șef al serviciilor de Protecție Civile și consultant al Regiunii Lombardia în realizarea Spitalului Covid de la Fiera din Milano, a explicat agenţiei de presă Adnkronos că ”pentru fiecare pacient Covid aflat în terapie intensivă, spitalele încasează până la 2000 de euro”.

”În medie, tariful este de 1.500 de euro, dar sunt cei şi care încasează 2000. Și cei care încasează o mie”.

Bertolaso: ”Până la 2 mii de euro pentru fiecare pacient”

Bertolaso ​​a subliniat că aceste tarife sunt stabilite de la o regiune la alta și se referă la paturile de la terapie intensivă și la cele din secţiile de reanimare.

Datele, aşa cum a precizat şi Bertolaso, provin dintr-un studiu realizat de Universitatea Catolică din Milano.

Creatorul a două spitale Covid, cel de la Fiera din Milano, acum lăudat, dar în urmă cu câteva luni criticat, și cel din Civitanova Marche, nu a încetat niciodată să facă lumină asupra urgenței Covid care a lovit Italia, scrie IL GIORNALE.

Poziţionându-se în mod deschis împotriva guvernului şi criticând mai întâi activitatea comisarului extraordinar pentru implementarea și coordonarea măsurilor necesare pentru limitarea și contrastarea urgenței epidemiologice COVID-19, Domenico Arcuri, și apoi pe cel care l-a însărcinat pe Arcuri să se ocupe de această situaţie, adică pe primul-ministru Giuseppe Conte.

Criticile la adresa lui Arcuri

Într-un interviu acordat publicaţiei La Verità, Bertolaso a declarat că ”la primul val am acţionat în timp util, în timp ce la al doilea au dormit.

Trebuie neapărat să ne oprim imediat o lună, din păcate situația este destinată să se înrăutățească”.

Fostul şef al serviciilor de Protecţie Civilă este foarte critic atunci când vorbeşte despre Arcuri care, în opinia sa nu își face bine treaba, ”dat fiind că, nici măcar cu cele 5.000 de locuri promise la ATI nu am rezolva problema, deoarece ne confruntăm cu o mare lipsă de personal.

Care nu a fost nici angajat, nici instruit. Chiar și cele 300.000 de teste PCR promise pe zi ar fi trebuit să fie făcute în luna mai”.

În timpul interviului, Bertolaso a lansat un apel către președintele Republicii, Sergio Mattarella:

”Avem nevoie de o persoană ca el care să explice necesitatea unui lockdown și să propună un pact pentru o singură lună: închidem acum pentru a redeschide pe 1 decembrie, pentru activitățile de dinainte de Crăciun. Dacă procedăm astfel, există mari posibilităţi ca situaţia să se îndrepte”.