Silvio Berlusconi suferă de pneumonie și leucemie cronică

Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani este internat de miercuri la terapie intensivă în spitalul San Raffaele din Milano, suferind de pneumonie și leucemie cronică.

„Ultimele 48 de ore au dus o ameliorare progresivă şi constantă a funcţiilor organice monitorizate”, au transmis medicii printr-un comunicat.

Fostul prim-ministru italian va rămâne la terapie intensivă

Tratamentul produce „efectele aşteptate, ceea ce ne permite să exprimăm un optimism prudent”, au adăugat ei, precizând că Berlusconi rămâne la terapie intensivă.

Silvio Berlusconi, unul dintre oamenii cei mai bogaţi din Italia, a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani. Cu o lună în urmă, acesta a petrecut patru zile în acelaşi spital.

Chiar dacă a trecut și prin etape mai grele atunci când era prim-ministru, Berlusconi este apreciat în continuare de italieni.

Intrat în politică în 1994, Berlusconi a fost prim-ministru nouă ani în total. În ciuda unei serii de scandaluri sexuale şi afaceri judiciare care i-au pătat imaginea, Berlusconi este îndrăgit în continuare de numeroşi italieni.

Silvio Berlusconi, care a făcut avere prin intermediul canalelor sale de televiziune înainte de a intra în politică, a fost operat la inimă în 2016 și a avut și cancer la prostată. El a fost internat în repetate rânduri în spital în ultimii doi ani, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în 2020.

Acesta a mai suferit o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019

Trei surse din partidul Forza Italia al lui Berlusconi au declarat că acesta se află la terapie intensivă, iar una dintre ele a confirmat informațiile din presa italiană potrivit cărora ar fi fost tratat într-o unitate de cardiologie. O altă sursă a declarat că situația este „sub control”.

Italianul Berlusconi, care face parte din Senat, camera superioară a parlamentului italian, a stârnit controverse în ultimele luni prin criticile sale la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ceea ce l-a pus în contradicție cu Meloni.

Un tribunal italian l-a achitat pe Berlusconi în februarie în urma acuzațiilor de plată a unor martori pentru a minți într-un caz de prostituție cu minore, care l-a urmărit pe fostul premier timp de peste un deceniu.

Berlusconi a fost acuzat că a mituit 24 de persoane, majoritatea tinere, invitate la așa-numitele petreceri Bunga Bunga, într-un proces anterior în care a fost acuzat că a întreținut relații intime cu o dansatoare marocană de 17 ani dintr-un club de noapte.