Potrivit companiei, toți medicii activi pe această platformă își vor menține activitatea de sărbători. Reprezentanții platformei transmit faptul că abonații vor beneficia permanent de asistență, iar în cazul în care un medic vrea să-și oprească activitatea pe perioada sărbătorilor, activitatea sa va fi preluata de un alt coleg.

În ceea ce privește timpul mediu de răspuns, acesta s-a înjumătățit în ultimele 30 de zile. Astfel, în prezent, medicii prezenți pe platformă răspund în medie într-un interval de 30 de minute de la primirea solicitării.

“În timpul Sărbătorilor, majoritatea medicilor de familie vor fi în concediu iar multe clinici inchise. Accesul imediat la un medic prin soluția online înseamnă comoditate, confort psihic și siguranță sporită. Fiind o perioadă în care consumul de alimente și alcool este mai ridicat, ne așteptăm la întrebări în această sferă, mai ales pe partea digestivă”, a declarat Vasi Rădulescu, Chief Medical Officer Doclandia.

De asemenea, specialiștii platformeirecomandă oamenilor să aibă moderația în gând atunci când vor să consume anumite preparate, să nu depășească 20-30 de grame de alcool pe zi, să se hidrateze bine și să nu neglijeze odihna, pentru a evita probleme de sănătate pentru care medicii primesc cele mai dese solicitări în următoarea perioadă.