Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a vorbit, luni, la Parlament, pe marginea creșterii prețurilor la carburanți. El a dat detalii după audierea în cadrul comisiei economice din Senat. Șeful instituției a susținut că momentan, Consiliul Concurenței monitorizează piaţa şi strânge date. În plus, Chirițoiu a anunțat că nu s-a aplicat nicio sancţiune.

„Este clar că suntem într-o situaţie în care am avut panică”, a mai spus el.

Bogdan Chiriţoiu a susținut că au avut loc controale ale ANPC şi ANAF. În ceea ce privește verificările ANPC, aici sunt o serie de probleme punctuale în unele benzinării.

Consiliul Concurenței nu are un rezultat concret

”Ne uităm la ansamblu, la ceea ce fac companiile, nu ce se întâmplă la o staţie de benzină. Nu am acum un rezultat pe care să vi-l pot comunica”, a spus șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu despre situaţia preţurilor la carburanţi.

”Momentan, monitorizăm piaţa, strângem date, nu am aplicat o sancţiune. Este clar că suntem într-o situaţia în care am avut panică şi în momente de panică se întâmplă lucruri”, a menţionat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Amintim că explozia prețurilor la carburanți a provocat tensiune în România. Alianța pentru Unirea Românilor a cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după ce prețul carburanților a ajuns la 9 lei/litru. AUR a avertizat că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei.

AUR cere demisia ministrului Energiei după ce prețul la carburanți a explodat

„După o liberalizare a tarifelor la energie care a dus la creșterea tuturor prețurilor din economie – generând nu doar o criză economică, ci și una socială majoră, ale cărei efecte depline încă nu se văd – Virgil Popescu și-a dat în petic din nou. De această dată, în criza carburanților. Ce se întâmplă în orice țară civilizată, când promiți ceva și nu te ții de cuvânt? Îți dai demisia”, a declarat președintele AUR, deputatul George Simion.

Liderul PSD a reacționat și el, în prima jumătate a lunii martie, într-o postare pe pagina sa de socializare în scandalul creșterii prețului carburanților. Marcel Ciolacu a transmis că a cerut măsuri ferme din partea miniștrilor PSD implicați și transmite Consiliului Concurenței „să se trezească și să-și amintească că servește interesul public”. El a spus că nu pot fi acceptate „preţuri crescute din pix, de la o oră la alta” şi că va cere „măsuri clare, astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti”.