O sursă apropiată situației susține că TikTok a discutat în ultimele luni cu guvernul britanic despre stabilirea sediului central al companiei la Londra, transmite Reuters, citată de news.ro.

Astfel, potrivit acesteia, în prezent, Londra este una dintre posibilele locaţii analizate de companie, dar nu a fost luată încă o decizie, a spus sursa.

Legat de alte locații, încă nu este clar care ar putea fi acestea, dar compania a făcut angajari agresive în California, în acest an, inclusiv pe Kevin Mayer, fost director la Walt Disney, pentru a fi directorul general al TikTok. Acesta este stabilit în Statele Unite.

Totdată, se pare că TikTok este urmărită atent de Washington, din cauza suspiciunilor că China ar obliga compania să îi pună la dispoziţie date ale utilizatorilor.

TikTok este deţinută de grupul ByteDance din China.

SUA sau Marea Britanie?

Sursa citată a mai subliniat faptul că în ultimele săptămâni, compania s-a concentrat pe problemele din Statele Unite, dar nu a exclus Londra ca posibilă locaţie a sediului său central.

TikTok ar urma să crească în mod semnificativ forţa sa de muncă din Londra şi alte locaţii cheie din afara Chinei, în următorii câţiva ani, a mai spus sursa.

Publicaţia Sunday Times a relatat că Tiktok a întrerupt discuţiile cu guvernul britanic pentru a crea un sediul central global în Marea Britanie.

O sursă a spus în schimb că Tiktok încă discută cu guvernul Marii Britanii.

TikTok a refuzat să comenteze.