După operație, copilul nu a mai fost investigat de către medicii spitalului, chiar dacă starea lui se agrava de la minut la minut. Părinții au sunat la 112 chiar din incinta spitalului. Ulterior decesului, Sanador a transmis printr-un comunicat că medicii și-au făcut datoria până la capăt. Părinții copilului susțin însă că angajații clinicii nu știu să-și practice meseria.

Copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut

Acum, spitalul Sanador a anunțat că activitatea medicilor care sunt părtași ai decesului copilului a fost suspendată. Timp de șase luni, medicii în cauză nu vor mai putea avansa în carieră. De asemenea, vinovații au deschis pe rol un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Vezi și  Război între SUA și Europa. Se pierd 200 de miliarde de dolari anual

„Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internațională şi au ținut cont de toate afecțiunile pacientului anterioare internării în spital”, se arată în fișa de observație,

Colegiul Medicilor a studiat acest caz tragic, iar în urma analizei s-a cosntatat că monitorizarea parametrilor vitali ai pacientlui a fost insuficientă.

Citește și  Ultima oră! Mihai Tudose, de urgenţă la spital! Fostul premier a făcut infarct

„În urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor București în cazul decesului copilului Ştefan Alexandru Duță, activitatea chirurgicală a medicilor sancționați a fost suspendată. Menționăm că Spitalul Clinic Sanador a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală”, se arată în comunicatul de presă al spitalului.