Complexul energetic va achiziţiona cantitatea de gaze în perioada 1 octombrie 2017 – 30 septembrie 2018, pe piaţa concurenţială. Plata se va face în avans, iar factura de regularizare este scadentă în 30 de zile de la data emiterii. 

Complexul Energetic Hunedoara îşi va reduce pierderile cu 80% în acest an, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei, faţă de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afişat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, aprobat prin hotărâre de Guvern la începutul lunii septembrie. 

Veniturile totale ale societăţii pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei. Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea şi Lupeni pentru anul 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei. 

"Diminuarea pierderii înregistrate de Complexul Energetic Hunedoara în acest an se datorează în principal schimbării modalităţii de vânzare a energiei, de pe piaţa reglementată pe piaţa liberă. În plus, la nivelul societăţii au fost luate măsuri de reorganizare şi restructurare, efectele acestora urmând să se simtă şi în anii următori", a declarat ministrul de resort, Toma Petcu, citat în comunicat. 

Potrivit acestuia, CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2% în prima jumătate a anului, iar pierderile acestei companii s-au diminuat cu 52,4%. 

AGERPRES