Anunţul vine la o zi după ce SAP a anunţat unele dintre cele mai bune rezultate trimestriale din istorie, cu venituri de peste 1 miliard de euro pe segmentul software. În plus, cu o rată a capitalurilor proprii de 49% şi cu o marjă a lichidităţilor operaţionale de 27%, SAP s-a dovedit una dintre cele mai profitabile companii din Germania în această perioadă.

Şi în România, subsidiara locală a companiei germane a înregistrat rezultate trimestriale spectaculoase, raportând în T2 2012 o creştere cu aproape 30% a veniturilor pe segmentul software, în timp ce creşterea pentru primele 6 luni din acest an pe acelaşi segment raportată la perioada similară din 2011 s-a ridicat la 18,8%.

„Nominalizarea SAP pe prima poziţie într-un top al celor mai performante companii germane este rezultatul a celor 40 de ani de inovaţie continuă realizată de companie şi dovedeşte încă o dată sustenabilitatea business-ului. Şi în România am înregistrat rezultate spectaculoase în această perioadă şi, odată cu adaptarea companiilor locale la noul mediu de business, apreciem în continuare o evoluţie favorabilă”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.