Compania Națională de Investiții Rutiere are un nou director! Anunțul a fost făcut de Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că Marin Griguţă va fi noul director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR).

„Un profesionist va conduce Compania Naţională de Investiţii Rutiere. L-am numit pe Marin Griguţă în funcţia de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a ajuns să fie operaţionalizată abia anul acesta. Atingem astfel un obiectiv inclus în programul de guvernare şi bifăm una dintre reformele prevăzute în PNRR. Compania Naţională de Investiţii Rutiere va livra marile proiecte de infrastructură ale României – autostrăzi şi drumuri expres. Va avea obiective clare şi măsurabile şi va lucra pentru accelerarea acestora”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

Marin Griguță, expert în domeniul său

Cătălin Drulă a mai scris pe rețeaua de socializare că Marin Griguță este un expert în domeniul său și că are o experiență de peste treizeci de ani în managementul lucrărilor de infrastructură feroviară, rutieră și aeroportuară.

„A lucrat pentru companii mari de profil din Germania şi Qatar, iar acum revine în România, fiind unul dintre primii specialişti care au spus ‘da’ acestei provocări, pe care am numit-o ‘o nouă aventură frumoasă’. Am cerut public profesioniştilor din domeniu să ni se alăture. Am primit sute de CV-uri, am derulat zeci de interviuri pentru a selecta experţi, manageri de proiect, ingineri şi proiectanţi, care să se asigure că marile proiecte de infrastructură ale ţării se desfăşoară în bune condiţii şi la timp”, adaugă ministrul.

Între 2015 şi 2020 acesta a lucrat ca director de lucrări civile la Qatar Rail, în Doha, Qatar. Între 2012 şi 2013 a fost şef serviciu Inginerie Geologică la Max Bögl Bauunternehmung GmbH.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea