Directorul general al STB S.A., Andrei George Creci, încasează un salariu de la societatea de transport bucureşteană aproape la fel de mare cât al preşedintelui Iohannis. Potrivit unui raport al Comitetului de nominalizare și remunerare din Consiliul de Administrație al STB S.A., directorul general a încasat lunar, în perioada septembrie – decembrie 2018, suma brută de 21.712 lei, potrivit stirileprotv.ro. Şeful statului încasează, în acest an, o sumă lunară brută de 24.960 de lei.

La salariul lui Andrei George Creci se mai poate adăuga „o componentă variabilă lunară, în cuantum echivalent a de 8 ori media din ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS, anterior numirii”, se mai arată în documentul STB. De asemenea, membrii Consiliului de Administrație beneficiază de o „indemnizație fixă, în cuantum de 7.237,54 lei brut lunar, la care se adaugă componenta variabilă, în cuantum echivalent cu 12 indemnizații fixe lunare”.

Preşedintele Klaus Iohannis are o indemnizaţie brută lunară de 24.960 de lei, adică salariul minim brut pe economie, care este de 2.080 de lei, înmulţit cu un coeficient de 12, potrivit Legii Salarizării Unitare.

Un autobuz STB a căzut, sâmbătă dimineaţa, în râul Dâmbovița, în zona Eroilor, după ce șoferul a încercat să evite coliziunea cu un alt autoturism. Șoferul a fost scos din autobuz, în stare bună, însă a fost transportat la spital pentru alte investigații.