Într-un comunicat de presă, Central European Media Enterprises Ltd a anunţat că Christoph Mainusch şi Michael Del Nin au fost numiţi co-Chief Executive Officers cu începere chiar de astăzi.

Christoph Mainusch are o experienţă de 16 ani în conducerea companiilor de media şi a lucrat pentru companii precum Alpha Media Group din Grecia, RTL Televizija din Croatia şi ACS Media GmbH.

Michael Del Nin a fost director la CME din octombrie 2009 până în prezent. anterior, a ocupat funcţia de Vice-Preşedinte La Time Warner Inc, ocupându-se de Strategia Corporativă şi Internaţională.

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a anunţat, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat pe data de 21 august, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei. CME este proprietarul PRO TV.

Mandatul lui Sârbu la cârma CME tocmai fusese prelungit până în 2016 în primăvara acestui an. Sârbu ar fi urmat să primească acelaşi salariu, de 1,8 milioane de dolari pe an.

„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME.

 Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.