Coca-Cola va reduce 2.200 de locuri de muncă la nivel global, inclusiv 1.200 în Statele Unite, a declarat joi compania. Decizia vine în urma consecințelor economice din cauza pandemiei COVID-19 care obligă pe cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume să-și accelereze restructurarea afacerii, transmite Reuters.

Compania a spus în august că oferă pachete pentru 4.000 de lucrători din Statele Unite, Canada și Puerto Rico, care doresc să plece voluntar, deoarece a căutat să se eficientizeze din cauza vânzărilor sale ce au fost afectate de criza de sănătate.

Coca-Cola a declarat joi că nu va dezvălui numărul angajaților care au acceptat acest pachet. De asemenea, nu a oferit detalii despre calendarul privind reducerea locurilor de muncă.

Vestea reducerilor de locuri de muncă vine în timp ce milioane de americani sunt deja blocați pe ajutoarele de șomaj, întrucât un val neîncetat de noi infecții cu COVID-19 blochează operațiunile comerciale.

„Pandemia nu a fost o cauză a acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru companie să se miște mai repede”, a declarat Coca-Cola într-un comunicat.

Compania avea aproximativ 86.200 de angajați la sfârșitul anului trecut, dintre care 10.400 erau în Statele Unite.

Aproximativ 500 de reduceri de locuri de muncă vor fi în regiunea metropolitană din Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.