În plină pandemie de coronavirus, România are probleme aproape la fel de grave. Ultimul anunț venit direct de la Guvern ne dă fiori.

Comoara României a fost furată

Comoara României a fost furată. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dezvăluit totul. Garda Forestieră Suceava a descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei în timpul cercetărilor ce vizau un transport ilegal de lemne.

Verificările au fost făcute în localitatea Sucevița, județul Suceava.„Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund”, a anunţat Costel Alexe pe o rețea de socializare.

Ministrul susţine că în cadrul acţiunii „au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie”.

Potrivit acestuia, valoarea lemnelor tăiate se ridică la 90.000 de lei. IPJ Suceava a început demersurile pentru întocmirea unui dosar penal în acest caz.