Dezastru total pentru acești români. este o lovitură grea încasată în plină pandemie de coronavirus. Nimic nu se mai poate face.

Comoara României a fost distrusă

Comoara României a fost pur și simplu distrusă. Cultivatorii de pepeni din Dăbuleni sunt terminați. Vijeliile și grindina le-au distrus culturile în proporție de 70-80 la sută.

Sperau să ducă primii pepeni la piață, peste câteva săptămâni, dar acum se pregătesc să-i arunce la gunoi. Și în alte județe din sudul țării, grâul și legumele au fost distruse, pentru că sistemul anti-grindină nu ajunge până acolo.

În doar cinci minute, pepenii de la Dăbuleni au fost acoperiți de grindină.

Culturile ar putea fi salvate dacă în zonă ar fi sisteme anti-grindină. În Dolj sunt cinci, dar cum raza de acțiune e de 10 kilometri, rachetele nu ajung și deasupra culturilor de pepeni. „Am luat legătura cu ministrul Agriculturi. Tot ce depinde de mine și de minister vom realiza, în sensul de a aduce în zona aceasta stație anti-grindină”, spune Veta Păsculescu, director ANIF Dolj, conform ProTV.

Și în Argeș, la Mioveni, zeci de fermieri sunt în pragul disperării. Grindina le-a distrus grădinile de legume și lanurile de grâu și porumb.

Oamenii le cer acum autorităților să instaleze și în zona lor sisteme anti-grindină. În țară sunt funcționale în acest moment 65 de puncte de lansare a rachetelor anti-grindină, care acoperă teoretic 1,5 milioane de hectare, îndeosebi în sud-est, însă cum raza de acțiune a rachetelor este limitată, chiar în interiorul județelor “protejate”, culturile sunt deseori grav afectate de grindină, mai spune sursa citată.