Când se va stabili clar în coaliţie ce se întâmplă cu comasarea alegerilor?

Rareş Bogdan lămureşte care sunt planurile autorităţile cu privire la comasarea alegerilor.

În zilele următoare se va stabili un calendar pentru alegerile din acest an. Se va ţine cont de dorinţele exprimate de cetăţenii români.

Declaraţia îi aparţine lui Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL.

Liderul liberal a subliniat că va fi ascultată şi vocea cetăţenilor, dar şi cea a presei sau a analiştilor. Va fi luat în calcul obligatoriu ce este mai bine pentru România şi pentru cetăţenii săi.

„Vom sta de vorbă, vom vedea ce e mai bine pentru cetăţeanul român, ce e mai bine pentru România şi după asta vom hotărî.

Ascultăm (…) şi vocea presei şi vocea analiştilor şi vocea societăţii civile şi vocea cetăţenilor, nu vom lua nici într-un fel vreo hotărâre prin care să intrăm cumva pe contrasens cu dorinţa cetăţenilor români şi vă asigur că în câteva zile va exista o decizie şi se va cunoaşte calendarul alegerilor”, a declarat sâmbătă, 10 februarie, Rareş Bogdan, aflat la Piteşti.

alegeri, Romania, alegeri locale, alegeri europarlamentare, comasare alegeri
An electoral de foc în România / SURSA FOTO: Dreamstime

Rareş Bogdan: Democraţia costă, dar trebuie să fim foarte atenţi ce facem cu banii

Rareş Bogdan a confirmat că PNL este pregătit pentru orice scenariu posibil. Vorbim aşadar despre organizarea a cinci runde de alegeri sau despre comasarea anumitor scrutinuri.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi reluate în cadrul coaliţiei discuţiile referitoare la calendarul electoral, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL. Vor fi întâlniri între PNL şi PSD luni şi marţi.

Liberalul a reamintim că alegerile din România din 2024 ar urma să coste 4 miliarde de lei. Este foarte important să se analizeze cum vor fi cheltuiţi aceşti bani şi dacă, eventual, vor putea fi făcute economii prin comasarea alegerilor.

„Vor mai fi rânduri de discuţii luni şi marţi. Calendarul legislativ, electoral ne spune că săptămâna viitoare trebuie să ne hotărâm ce vom face.

Dacă vom realiza cele cinci rânduri de alegeri, pentru care s-au bugetat în bugetul Ministerului Afacerilor Interne patru miliarde de lei (…), vom comasa alegeri, fie parlamentare cu turul întâi la prezidenţiale, fie europarlamentare cu alegeri locale, atunci sigur că vom vorbi de o economie (…).

Chiar dacă democraţia costă, trebuie să fim foarte atenţi ce facem cu banii şi, de asemenea, cel mai important lucru este să asigurăm reprezentativitatea aleşilor”, a mai precizat Rareş Bogdan pe acest subiect.