Codul Portocaliu pentru cele două judeţe este valabil în intervalul 11 octombrie ora 13 – 12 octombrie ora 10, iar în aceste zone stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 octombrie, ora 10 – 12 octombrie, ora 18, Codul Galben de ploi, vânt şi ninsori se extinde în 36 de judeţe plus Municipiul Bucureşti.

În intervalul menţionat, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice. AGERPRES