Administraţia Naţională de Meteorologie – ANM a emis luni avertizare cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe judeţe din vestul şi nordul ţării.

Codul galben vizează fenomene precum manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul  09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00. Astfel, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervalul menționat, rafalele vântului vor depăși 60 – 75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20 – 25 l/mp și izolat 40 l/mp. Fenomenele se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

Iar codul portocaliu este valabil în intervalul 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00, vizând fenomene precum intensificări puternice ale vântului în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, cu rafale de peste 80 – 90 km/h și vijelii.

Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.