Cod galben de ploi abundente și furtuni! Avertizare de călătorie în Spania transmisă de MAE

Avertisment de ultim moment transmis de Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE) care le transmite tuturor cetățenilor români că în cursul zilelor de marți și miercuri vor fi furtuni în câteva zone extrem de importante ale Spaniei. Autoritățile au emis o avertizare de călătorie de ultim moment. Mare grijă dacă ajungeți în zonele prezentate mai jos.

Avertisment pentru românii care ajung în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică Spaniolă a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și a emis, pentru intervalul 31 august – 1 septembrie, un cod galben de precipitații abundente și furtuni.

Ce zone sunt vizate de codul galben de vreme rea

Marți, este cod galben de precipitații abundente în comunitățile Aragon, Castilla – La Mancha și Catalonia. O altă avertizare cod galben de furtuni vizează zonele Aragon, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Catalonia și Comunitatea Valenciană.

Cod galben de ploi abundente și furtuni! Avertizare de călătorie în Spania transmisă de MAE

De asemenea, miercuri, va fi în vigoare o avertizare cod galben de precipitații abundente în comunitățile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Extremadura și Navarra. De asemenea, va fi cod galben de furtuni în comunitățile Madrid, Andalucia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla – La Mancha, Extremadura, Galicia, Murcia, Navarra, Țara Bascilor și La Rioja.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenii români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole. Ținând cont că vremea în Europa a fost extremă în ultimele luni, avertismentele trebuie luate cât se poate de mult în serios. Încercați să evitați zonele de mai sus dacă aceste călătorii nu sunt de maximă necesitate.

Cod galben de ploi abundente și furtuni! Avertizare de călătorie în Spania transmisă de MAE