Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis miercuri o ordonanţă prin care permite EFG Eurobank Securities să presteze serviciile din obiectul de activitate, la o zi după ce instituţia a restricţionat firma de brokeraj deoarece nu mai erau îndeplinite condiţiile privind capitalul minim.

„SSIF EFG Eurobank Securitiesc anunţă că, în conformitate cu Ordonanţa 372 din 1 iulie emisă de CNVM, poate presta serviciile de invesţitii financiare prevăzute în Decizia CNVM 1567/31.08.2007 de autorizare a obiectului de activitate. Pe cale de consecinţă, Ordonanţa CNVM 368 din 30.06.2009 prin care s-a restricţionat prestarea de catre SSIF EFG Eurobank Securities a serviciilor de investiţii financiare işi încetează efectele”, potrivit unui anunţ al societăţii de brokeraj.

CNVM a restrâns marţi activitatea EFG Eurobank Securities deoarece capitalul iniţial al societăţii a scăzut sub echivalentul în lei al sumei de 730.000 de euro, pentru care firma de brokeraj a primit autorizaţia de funcţionare.

Firma nu mai putea realiza operaţiuni care depăşeau echivalentul în lei al sumei de 125.000 de euro.

Societatea de brokeraj trebuie să readucă valoarea capitalului peste echivalentul în lei al sumei de 730.000 de euro, în termenul în care are activitatea restrânsă.

EFG Eurobank Securities este firma de brokeraj a EFG Eurobank Finance, parte a grupului financiar elen EFG Eurobank.

După primul semestru, EFG Eurobank Securities ocupă locul 5 din 74 în topul brokerilor de la BVB, cu un rulaj de 311,7 milioane lei, şi o cotă de piaţă de 5,77%.

SURSA: Mediafax