CNVM a aprobat noul preţ, de 0,0741 lei/acţiune, propus de KazMunaiGaz prin The Rompetrol Group (TRG) pentru oferta de la Rompetrol Rafinare (RRC), cotaţie similară celei indicate de autoritatea pieţei de capital, calculată pe baza activului net, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Comisie.

Preţul din ofertă este cu 19,9% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă, de 0,0618 lei/acţiune. La cotaţia propusă de KazMunaiGaz, Rompetrol Rafinare are o valoare de piaţă de 1,563 miliarde lei.

Totodată, preţul este cu 18,56% peste cotaţia propusă iniţial, însă respinsă de CNVM la 27 ianuarie. La nivelul propus iniţial, de 0,0625 lei/acţiune, Rompetrol Rafinare era evaluată la 1,318 miliarde lei.

Raporat la cel mai recent preţ de la bursă, de 0,0618 lei, compania are o capitalizare de 1,303 miliarde lei.

„Ne-au transmis noul preţ, în plic sigilat, conform indicaţiilor noastre, însă au menţionat că îşi rezervă dreptul de a contesta deciziile prin care le-am solicitat informaţiile respective”, au afirmat sursele citate.

Acţiunile Rompetrol Rafinare vor reveni marţi la tranzacţionare la BVB, după ce au fost suspendate pentru aproape două săptămâni. Titlurile sunt oprite de la transfer de la 27 ianuarie, din dispoziţia Comisiei.

SURSA:Mediafax