"Ne-am propus şi sperăm să reuşim pe fonduri europene, pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Suntem eligibili, să spunem aşa, am identificat punctele negre, intersecţii la nivel cu calea ferată. Vrem modernizarea intersecţiilor existente prin sensuri giratorii sau alte elemente de siguranţă şi iluminatul nodurilor rutiere precum şi iluminatul intersecţiilor, drumurilor naţionale cu orice alt tip de drum naţional", a spus Munteanu. 

Conform Agerpres, aceasta a precizat că CNAIR este în curs de elaborare a documentaţiei pentru modernizarea pasarelelor pietonale cu sisteme pentru persoanele cu dizabilităţi. 

"Avem în momentul de faţă un proiect în derulare, cofinanţat de Banca Mondială, contract care se va finaliza cu o strategie pe termen lung pentru implementarea celor mai bune măsuri recomandate de specialiştii Băncii Mondiale, pe termen lung, dar şi măsuri pe termen scurt şi mediu. Ca să ne atingem obiectivele din strategie, am propus să pregătim documentaţii pentru achiziţii publice pentru servicii şi lucrări cum ar fi marcaje rutiere, indicatoare rutiere, parapet metalic, întreţinere elemente de siguranţă rutieră. Ne-am propus execuţia de pasarelelor pietonale. Suntem în curs de elaborare a documentaţiei pentru modernizarea pasarelelor pietonale existente cu sisteme pentru persoanele cu dizabilităţi", a mai arătat oficialul CNAIR. 


Te-ar putea interesa și: