Atac violent declanșat de jurnalistul Victor Ciutacu la adresa Andreei Esca și a soțului său, acuzați că vor să profite fără scrupule de lipsa de echipamente medicale cu care se confruntă România, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Mesajul dur al jurnalistului vine după ce soțul prezentatoarei știrilor Pro TV, Alexandre Eram, anunță prin intermediul unor mesaje e-mail comercializarea unor ”măști de protecție civilă la 1,90 euro/buc (fără TVA) și mască medicală antibacteriană 3,50 euro / buc (fără TVA)”.

”Vinde măști la superofertă”

”În cazul în care sunteți interesați și având în vedere cererea foarte mare pentru aceste produse, vă rog să ne transmiteți comanda dumneavoastră, cât mai rapid posibil. Comanda minimă este de 50 de buc”, se mai arată în e-mailul cu pricina, incriminat de Victor Ciutacu.

”Dați un ban pentru caritabila familie a megastarei Esca! Împreună cu ilustra ei familie, VINDE (sper că și spitalelor, domnu’ Costache) măști la superofertă. Între 1,9 și 3,5 euro pe bucată, în pachete de minim 50, ceva firesc pentru o familie atât de implicată în acțiuni de CARITATE”, a scris jurnalistul pe Facebook.

”Haideți, domnu’ Orban, dacă investitorii de la Uzunu (Giurgiu) au primit 12 milioane de euro pentru a importa măști, nu putem să-l sprijinim și pe industriașul autohton Eram?”, a acuzat Ciutacu.

Gravă penurie de măști medicinale

Trebuie precizat faptul că farmaciile din România se confruntă cu o gravă penurie de măști medicinale, care să fie distribuite publicului, chiar și contra-cost, încă de la începerea crizei provocată de epidemia de coronavirus.

În context, pe fondul declarării Stării de urgență, Guvernul a întreprins deja primele acțiuni de identificare și pedepsire conform legii a speculanților cu materiale medicinale, atât de necesare în plină epidemie.

Recent, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat că a efectuat nu mai puțin de trei percheziții în Capitală și în județul Ilfov, în cadrul cărora au găsit aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși, 600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini, precum și 240 de ochelari de protecție.

Polițiștii au ridicat întreaga cantitate de produse sanitare și echipamente medicale de protecție, pe care le-au confiscat.

Pteți vedea mai jos mesajul e-mail incriminat și publicat de Victor Ciutacu pe Facebook.