Constructorul francez Citroen va lansa in luna octombrie noul model C3 Picasso la Salonul Auto de la Paris, iar in showroo-uri va fi disponibil din primul trimestru al anului viitor. C3 Picasso va fi produs la uzina de la Trnava, Slovacia, in 110.000 unitati pe an si isi propune sa castige o cota de piata importanta pe acest segment, calcand astfel pe urmele fratilor mai mari C4 Picasso si Grand C4 Picasso.

C3 Picasso este foarte spatios in interior, in ciuda dimensiunilor exterioare foarte compacte. Cu o lungime de 4,08 m, 1,73 m latime si 1,62 m inaltime, partea din fata este surprinzator de scurta, iar spatele este aproape perfect vertical. Portbagajul este la fel de spatios. Cu o capacitate de 500 litri, cu toate scaunele functionale, stabileste un nou standard pe acest segment. In configuratia optima, cu bancheta spate rabatata, volumul disponibil in portbagaj poate atinge 1 506 litri.

Suprafata vitrata are dimensiunea de  4,52 mp – cu plafonul panormic. Dimensiunile compacte ale masinii si raza mica de bracaj (10,6 m) o fac agila si capabila sa depaseasca orice obstacol cu usurinta. C3 Picasso va fi disponibil cu doua motoare pe benzina de ultima generatie –VTi 95 si VTi 120 – si doua motoare diesel – HDi 90 si HDi 110 DPFS, recunoscute pentru eficienta si performantele lor. Emisiile de CO2 sunt mici, de doar 125 g/km pentru motorizarea HDi 90.

Ampatamentul lui C3 Picasso este de 2,54 metri. Spatele vertical contribuie la atingerea unei habitabilitati longitudinale si verticale de referinta. In interior, habitabilitatea de 1.663 mm figureaza printre cele mai mari de pe segmentul sau. Scaunele inalte – 370 mm in fata – ofera un spatiu suplimentar la picioare pentru pasagerii din spate. Latimea la coate se inscrie in aceeasi nota: in partea din fata cat si in spate, valorile sale sunt cele mai mari de pe segment, cu 1,43 m si respectiv 1,40 m lungime.

Sursa: Citroen