Modelul Citroën C3 Picasso a trecut testele de siguranta Euro NCAP in conditiile noilor standarde, otinand patru stele.

In partea din fata, C3 Picasso beneficiaza de punti cu deformare programata pe care sunt montate absorbanti de soc, iar un sistem de protectie instalat pe platforma joasa, are scopul de a limita leziunile la picioare in cayul pietonilor.

In partea centrala, baza si partea superioara a calandrelor cu grad ridicat de toleranta THLE (cu o puternica rezistenta elastica) au fost concepute pentru a consolida habitaclul si astfel garantand o celula de supravietuire in caz de impact.

Situat pe centrul masinii, arcul de siguranta joaca un rol important in cazul unui soc lateral. Portierele fata fac parte din acest dispozitiv si integreaza bare de renforsare pentru a contribui la rigiditatea ansamblului.

C3 Picasso este echipat in serie cu airbag frontal si lateral pentru sofer, carora li se adauga o coloana de directie retractabila, pentru protectia genunchilor si a tibiei.

Pasagerul din fata beneficiaza la randul sau de un airbag frontal – care poate fi dezactivat pentru a instala un scaun pentru copii – si de un airbag lateral. Pentru protectia tuturor ocupantilor, C3 Picasso poate fi echipat cu doua airbag-uri perdea integrate.

C3 Picasso este echipat in serie cu ABS si sistem de asistenta electronica la franare (REF), completate de sistemul de asistenta la franarea de urgenta (AFU) si de aprinderea automata a luminilor de ajutor.
In optiuni se regaseste si ESP-ul, sistemul de control dinamic al stabilitatii, care corecteaza automat traiectoria, in cazul pierderii aderentei, sistemul ASR limitand patinajul rotilor.