Citroën DS4 oferă standard o serie de sisteme concepute pentru a asista şoferul, precum sistemul electronic de asistenţă la frânare, sistemul electronic de asistenţă la frânarea de urgenţă, sistemul inteligent de control al tracţiunii şi ESP.

La interior, Citroën a pus accent pe calitate, dar mai ales pe siguranţă, cabina având şase airbag-uri în dotarea de serie (şofer, pasager faţă dreapta, laterale şi cortină).

Citroën DS4 este dotat cu sisteme inteligente ce oferă confort şi relaxare atât şoferului, cât şi pasagerilor precum:

Sistemul de monitorizare a unghiului mort. O funcţie inovatoare ce activează un punct portocaliu aflat în oglinda laterală atunci când detecteză un vehicul în punctul mort.

Pilot automat şi limitator de viteză programabil. Şoferul poate salva până la cinci setări de viteză diferite şi le poate găsi foarte uşor atunci când limitele de viteză se schimba.

În plus, Citroën DS4 a primit şi un premiu Euro NCAP pentru serviciul Citroën eTouch. Acest premiu recunoaşte sistemele inovatoare ce îmbunătăţesc siguranţa şi sunt disponibile la scară largă pe un anumit model.

Citroën eTouch este o gamă de servicii inovatoare disponibilă la bord ce include apelurile de urgenţă şi apelurile pentru asistenţă (în funcţie de ţară). Aceste două servicii, disponibile non stop, folosesc o cartela SIM integrată. Dacă apare vreun incident sau dacă şoferul observă un accident, vehiculul poate fi localizat imediat pentru a beneficia de serviciile de urgenţă.
Citroën eTouch include şi două servicii disponibile online de pe pagina personală a clienţilor MyCITROËN: un manual de revizii şi EcoDriving. Şoferii primesc sfaturi cu privire la incidente mecanice sau de siguranţă, precum şi cu privire la operaţiunile de revizie. În plus, aceştia pot monitoriza consumul de carburant şi emisiile de CO2. Acestea servicii sunt gratuite pe perioada de garanţie contractuală a vehiculului.