A doua generatie Mazda3 va fi disponibila in Romania incepand cu luna iunie, iar obiectivul este comercializarea a 500 de unitati in 2009 pentru acest model, 80% dintre ele urmand sa dispuna de motorizare pe benzina, a anuntat compania cu ocazia lansarii noii generatii pe piata europeana.

Compacta de la Mazda poate fi echipata cu patru variante de motorizare, doua diesel, de 2,2 si 1,6 litri si doua pe benzina, de 2 si 1,6 litri.

Motorul cu cea mai mare capacitate este disponibil in doua trepte de putere si prezinta consumuri combinate de 5,6, respectiv 5,4 litri/100km. Propulsorul pe benzina de 2 litri genereaza 150 CP si realizeaza un consum combinat de 7,6l/100 km.

Elementele standard de siguranta includ directia asistata electric, sistemele ABS, EBD (distributia electronica a fortei de franare), TCS si DSC (controlul tractiunii si al stabilitatii), asistenta la franarea de urgenta (ESS) si sase airbag-uri (frontale, laterale si cortina).

Mazda3 este disponibila in cinci nivele de dotare, fiind echipata standard cu aer conditionat, geamuri electrice fata, volan ajustabil pe inaltime si adancime, computer de bord, oglinzi electrice, radio CD compatibil MP3 si port auxiliar pentru dispozitive portabile.

Noua generatie a modelului de clasa compacta de la Mazda are farurile redesenate, un nou spoiler si o grila in cinci puncte in partea din fata, in timp ce partea posterioara atrage prin noile lampi cu LED-uri.

Soferul beneficiaza de o vizibilitate crescuta la noua generatie, datorita repozitionarii montantilor fata, iar schimbatorul si pedalele au fost pozitionate.