‘Metrorex informează ca astăzi (vineri – n. r.), la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit,
călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor. Directorul general al Metrorex se află la faţa locului pentru coordonare şi remedierea rapidă a situaţiei. La acest moment echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situaţiei’, se spune într-un comunicat al companiei.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din şină, pe tronsonul Izvor – Politehnica – Grozăveşti nu se circulă, iar între staţiile Gorjului şi Politehnica se circulă în sistem pendulă.

Trenurile de la Republica circulă până la Piaţa Unirii şi cele de la Anghel Saligny până la Izvor, se precizează în comunicat.

‘Metrorex cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru remedierea rapidă a situaţiei”, dă asigurări Metrorex.