Asus a intrat pe piaţa locală de telefoane anul trecut, iar anul acesta estimează vânzări de aproximativ 100.000 de unităţi. Piaţa locală de smartphone este estimată la 3,8 – 4 milioane de unităţi în creştere cu 20% faţă de 2015. Un procent de 70% din telefoane sunt vândute prin intermediul operatorilor telecom, iar 70% dintre telefoane costă sub 200 de euro. 

“Asus nu a început colaborarea cu niciun operator, însă acest lucru se va întâmpla pe parcursul anului viitor”, a declarat Donciu, menţionând că nu este o prioritate. Asus are o cotă de 5% din piaţă. Oficialii Asus estimează că anul viitor laptopurile, segment unde deţin 30% din piaţă, vor fi depăşite de smartphone-uri. Anul acesta vom vinde 150.000 de laptopuri şi în jur de 100.000 de smartphone-uri, însă anul viitor telefoanele vor fi pe primul loc, a spus Donciu. La nivel global, Asus nu este încă în top 10 producători, însă livrările vor depăşi 25 de milioane de unităţi. ASUS și-a propus pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 120 milioane de dolari, dar cifrele din primele opt luni arată că obiectivul va fi depășit până la finele anului. 

Telefoane noi

Asus a lansat noua serie de telefoane inteligente ZenFone 3, care include modelul de top ZenFone 3 Deluxe, , ZenFone 3, un terminal cu design premium și performanțe superioare, precum și ZenFone 3 Ultra cu ecran FullHD de 6.8 inch.

ZenFone 3 Deluxe este vârful gamei ZenFone 3, ieșind în evidență prin designul desăvârșit. Având o grosime de doar 4,2 mm pe margini, corpul este realizat dintr-o singură bucată din aliaj de aluminiu si camuflează antena integrată.
ZenFone 3 Deluxe are un ecran Super AMOLED de 5.7”, cu rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și acoperire de peste 100% NTSC, pentru redarea unor culori bogate și vibrante, chiar și atunci când este privit în lumină puternică. Având o ramă foarte subțire, suprafața ecranului în raport cu dimensiunea telefonului este maximizată, rata display-carcasă fiind de 79%. 

ZenFone 3 este un smartphone echilibrat, cu un design premium, ce facilitează accesul majorității utilizatorilor la performanțele de top. Construit în jurul unui display Super IPS+, cu diagonala de 5.2” sau 5.5”, rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și luminozitate de până la 600cd/mp, ZenFone 3 oferă o experiență vizuală incredibilă în aplicații, clipuri video și jocuri mobile. Cu o ramă îngustă, ZenFone 3 oferă un raport ecran-carcasă de 77,3%, pentru o arie cât mai mare de afișare încadrată într-un corp subțire și compact. Atât partea frontală, cât și spatele telefonului sunt acoperite cu sticlă rezistentă împotriva zgârieturilor, Corning Gorilla 2.5D, care face ca marginile telefonului să fie complet netede.

ZenFone 3 Ultra este un smartphone creat special pentru iubitorii de multimedia. Ecranul său de 6.8” cu rezoluție Full HD (1920 x1080 pixeli) și acoperire cromatică 95% NTSC redă imagini vibrante în culori bogate, chiar și atunci când este privit în lumina soarelui. Este primul telefon din lume cu tehnologia exclusivă ASUS Tru2Life+ Video, care folosește un procesor de imagine de nivelul celor din televizoarele 4K UHD, pentru a optimiza fiecare pixel din fiecare cadru înainte să fie afișat, cu scopul obținerii unui contrast superior și a unei clarități de invidiat.

Noul ZenFone 3 Max continuă angajamentul predecesorului său, oferindu-i utilizatorului maximum de energie și o putere de calcul echilibrată. Designul metalic îi conferă un aspect premium, iar sticla rotunjită pe margini ajută la o prindere sigură și confortabilă. Pe spate, aparatul are un senzor de amprentă pentru deblocarea rapidă, în doar 0,3 secunde.Telefonul are o baterie cu capacitate mare de 4130mAh, care îi oferă o autonomie de 30 de zile în standby. ZenFone 3 Max are și funcție de baterie externă, putând fi folosit la încărcarea altor dispozitive mobile rămase în pană de energie.

ZenFone 3 Deluxe, ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra, ZenFone 3 Max, precum și modelele ZenFone Go sunt disponibile pe piața românească începând din luna octombrie la preţuri ce pornesc de la 379 lei şi ajung la 3.349 lei.