Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a venit cu o propunere care nu va fi privită cu ochi buni de șoferi. Mai exact, acesta își dorește ca unul dintre cele mai importante bulevarde din Capitală, Calea Victoriei, să fie închis permanent traficului auto.

Menționăm faptul că precizările edilului au pornit de la o altă inițiativă a Municipalității, mai exact închiderea Bulevardului Kiseleff, în weekend-ul trecut. Astfel, edilul a ținut să mulțumească Primăriei Capitalei pentru gestul din weekend, adăugând că a profitat de acest moment și s-a plimbat alături de familie atât pe Bulevardul Kiseleff cât și pe Calea Victoriei.

Pe de altă parte, Ciprian Ciucu susține că a observat degradarea clădirilor, lucru de care nimeni nu se ocupă până în prezent. El a mai propus și ca traficul de pe Calea Victoriei să fie închis definitiv, astfel încât cetățenii să poată circula oricând doresc, scrie Infoactual.ro.

Ciprian Ciucu, despre situația de pe Calea Victoriei

„Conceptul de străzi deschise testat de către Primăria Capitalei se bucură de un real succes (Felicitări!). M-am plimbat în acestă seara împreună cu familia pe Bulevardul Kiseleff și pe Calea Victoriei. Fain, lume multă, orașul vibrează, cum imi place mie. Cred ca evenimentul se și sustine financiar, iar business-urile de pe Calea Victoriei mustesc de mușterii.

Altfel, nu poți sa nu vezi starea de degradare a majorității clădirilor de pe Calea Victoriei, unele ascunse după mesh-uri imense și reclame. Și totuși! Cum se împacă succesul/atractivitatea acestui spațiu Bucureștean cu obiectivele de conservare a patrimoniului construit ale Municipalității?”, a comentat Ciprian Ciucu.

Totodată, el a mai adăugat că este nevoie de investitori care să își dorească afaceri pe termen lung în București, astfel încât să achite proiectele de restaurare, care sunt destul de costisitoare

„În primul rând trebuie sa atragă investitori care să își dorească afaceri pe termen lung aici. Doar astfel de investitori își vor asuma costisitoare proiecte de restaurare. Acum, impresia mea este că asistăm la un fenomen similar celui de pe litoral, afacerile sunt perene și vizează câștiguri mari cu eforturi mici. Ceea ce e legitim, nicio problemă, dar Calea Victoriei nu va avea de câștigat nimic”, a mai arătat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu, acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan

În același timp, acesta a mai lansat și acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan, care, în opinia sa, nu a făcut absolut nimic în cei doi ani de zile de când a devenit primar.

„Nu poţi să spui că n-ai soluţie. Cum să treacă lunile şi să nu faci nimic. Să-şi asume directorii funcţiile şi să deblocheze investiţiile. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investiţiile mai asumat. Poate deblochează situaţia cu Constanda”, a declarat Ciprian Ciucu.

În ceea ce privește atitudinea liberalilor, Ciucu susține că PNL-ul nu își va retrage sprijinul pentru primarul general, dar situaţia s-ar putea schimba oricând, în funcție de modul în care evoluează lucrurile în Capitală.

„Trag un semnal de alarmă. PNL îl susţine pe Nicuşor Dan şi îi asigură majoritate. Dar îi cer primarului mai mult focus pe investiţii”, a completat primarul Sectorului 6, adăugând că „dacă situaţia trenează şi nu se mişcă, nu mai venim cu un cec în alb, ci vom discuta fiecare proiect în parte. Va fi o negociere mai dură. Au trecut doi ani. Sunt lucruri care trebuiau să fi fost până acum. I-am zis că poate veni la PNL să ceară expertiză”, a avertizat Ciprian Ciucu.