Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a vorbit despre lipsa infrastructrii și modul haotic în care se construiește. Ciucu a sublianiat faputul că dezvoltarea sectorului nu mai poate continua în acest fel”Nu este normal ca unii să construiască în câmp, apoi să vină la primărie să le facă drumuri, parcări şi să le tragă utilităţile. S-a construit enorm în Sectorul 6, dar nu s-a construit nicio şcoală. De acum mă aştept ca marile proiecte să conţină pe lângă locuire (blocuri) şi parcuri, şcoli, drumuri. Vom căuta o formulă de colaborare pentru a sistematiza noile zone ce se vor dezvolta, inclusiv cu participarea dezvoltatorilor”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

De asemenea, Ciprian Ciucu a afirmat că în Sectorul 6 s-a construit mult, însă infrastructura a rămas aceeaşi.

“Nu este normal ca dumneavoastră să faceţi doar profit, dar totul să se spargă în capul Primăriei, să-mi vină cereri că au apartamente prin câmp şi că nu au străzi, acces la utilităţi şi aşa mai departe. (…) Trebuie să găsim o formulă de colaborare astfel încât să vedem cum ne putem planifica investiţiile şi dezvoltarea ca să se întâmple în mod raţional. Sectorul 6 este sectorul în care s-a construit cel mai mult în Bucureşti, (…) infrastructura e aceeaşi, şcolile sunt aceleaşi, grădiniţele sunt aceleaşi, spitale nu avem.

Transportul public e acelaşi, numărul de locuri de parcare este mai mic, deci, nu mai putem să construim fără să planificăm dezvoltarea şi aici vreau să fim parteneri (…) intenţia mea e ca pe zonele unde dumneavoastră aveţi interes să venim cu nişte PUZ-uri dedicate, în care să punem puţin ordine în dezvoltare. Mesajul este aşa: haideţi ca pe fiecare zonă unde aveţi interes să construiţi, să găsim (…) nişte soluţii comune ca să optimizăm acele zone”, a precizat Ciprian Ciucu în cadrul întâlnirii cu  dezvoltatorii.

Cipirian Ciucu: Nu mă opun dezvoltării

În opinia primarului Ciucu, o zonă va fi mai atractivă la vânzare dacă se dezvoltă utilităţi înainte. “Nu mă opun dezvoltării, planificăm transparent dezvoltarea, găsim forme de asociere şi ne ajutaţi să tragem utilităţi, că Boc aşa a zis la Cluj: Faceţi dumneavoastră utilităţile sau aşteptaţi autorizaţii până le fac eu, iar eu le voi face imediat ce o sa am buget. Dar nu vreţi să aşteptaţi şi trebuie să găsim nişte formule în care noi să dinamizăm, să primiţi rapid autorizaţii, să vă ajutăm în relaţia cu Primăria Generală, dacă e cazul. (…) Haideţi să găsim o formulă de colaborare astfel încât să nu transformăm viitoare proiecte imobiliare in ghetouri sau în altele care au nevoie de infrastructura altei zone”, a declarat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu a menţionat că şantierul trebuie să fie organizat, curat, să nu murdărească oraşul şi să nu polueze aerul. Ciprian Ciucu a adăugat că nimeni nu o să mai recepţioneze şi nu o să mai emită certificate de edificare fără ca toate standardele să fie îndeplinite.